Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja. Dajejo nam podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga pri dostopu zanima. Sami piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika.

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik tako, da imate vedno možnost, da shranjevanje piškotkov po želji sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke izključno za lastne potrebe s katerimi razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vnesene podatke v spletne obrazce, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam